We denken vaak dat mensen hetzelfde denken en doen als wijzelf. Ok, misschien met een beetje variatie. Maar iedereen lijkt toch op elkaar? Iedereen wil toch hetzelfde?

Dat blijkt niet te kloppen. Ieder mens neemt de wereld waar op zijn of haar unieke manier.Kleuren zien er niet hetzelfde uit. Geluid klinkt anders. En hoe we onze omgeving aanvoelen verschilt ook enorm.

Als je de wereld anders waarneemt  dan kijk je ook anders tegen de wereld aan. De drukte van een winkelstraat kan je heel veel energie geven. Of juist vreselijk vermoeien. Je kan heel goed tegen de stress op je werk of je bent heel gevoelig voor de stemming in je omgeving. Waardoor je niet alleen je eigen stress voelt maar ook die van anderen. Je geniet van de muziek omdat je wel al die verschillende nuances hoort. Of je hoort ze niet, en dan vind je het maar saai.

Als je niet weet dat jij anders bent dan die anderen kan dat heel lastig zijn. Ben jij iemand die goed aanvoelt hoe andere mensen in hun vel zitten? Als je vrienden dat niet hebben snap je maar niet waarom zij wel na een lange drukke week graag uitgaan. En van kroeg naar discotheek lopen en genieten. Natuurlijk wil je je niet aanstellen en ga je gezellig mee. Maar al na de eerste kroeg ben je volledig uitgeput. Zou er dan toch wat met je zijn? Meestal blijft het niet bij deze twijfels en knaagt het zo aan je dat je daardoor veel zelfvertrouwen verliest.

Kia Kaha heeft als doel om jou te helpen ontdekken wat jou bijzonder maakt. Zodat jij weet hoe anders jij jouw wereld waarneemt. Je leert dan ook welke kwaliteiten daar bij horen: wat kan jij beter dan de mensen om je heen? Kia kaha wil je ook leren goed om te gaan met jouw kwaliteiten. Zodat je sterk en vol zelfvertrouwen verder kan,  maar nu op je eigen pad.

Vandaar dat ik je Kia Kaha toe wens, wees sterk. Wat "sterk zijn" dan ook voor jou mag betekenen.