De training begint met theorie. Hoe werkt dat vervelende stemmetje in je hoofd? Hoe krijg je daar controle over? Wat doe jij met je aandacht? Hoe praat je over jezelf, hoe zie je jezelf? En wat betekent dat?

Al snel gaan we aan het werk met de oefeningen die horen bij deze training. Zodat je leert om alles zonder na te denken in de praktijk toe te passen

Naast de buitenwereld-binnenwereld training leer je ook:

  • Omgaan met je emoties

    Voor hoogsensitieve mensen zijn emoties heel belangrijk. Je emoties vertellen je niet alleen hoe het met jou is maar ook hoe het met je omgeving is. Of dat nu de mensen, dieren of andere dingen zijn. Soms is het nuttig om het voelen van die emoties te kunnen blokkeren. Maar daarmee zet je ook uit wat jou nu juist bijzonder maakt. Daarom is het belangrijk om een manier te leren waarbij je wel die emoties wel opmerkt uit je omgeven. Maar op zo'n manier dat je er zelf geen last van hebt. Hiervoor leer je bekende NLP technieken. Met deze technieken leer je je goed voelen wanneer jij dat wilt en om de vervelende emoties om te draaien naar positieve emoties.

  • Creëren van een positief zelfbeeld.

    Door de jarenlange aandacht voor alles wat er bij jou misgaat of doordat je je beseft dat je anders bent dan anderen kun je negatief over jezelf gaan denken. Dit negatief zelfbeeld werkt als een duister filter wat alles wat je meemaakt negatief kleurt. Daardoor wordt je zelfbeeld alsmaar negatiever. Door een positief zelfbeeld te maken wordt alles wat je meemaakt positief gekleurd. En kan je zelfvertrouwen groeien.

Aantal deelnemers

Bij deze training ben jij de enige deelnemer. Zodat alle aandacht gaat naar wat jij nodig hebt en je zo optimaal mogelijk leert.

Hoeveel tijd kost de training?

De training bestaat uit ongeveer 10 bijeenkomsten van maximaal 90 minuten. Daarnaast ga je elke dag 20 minuten oefenen. Deze oefening kun je het beste 's ochtends doen, net nadat je opgestaan bent. Maar kan ook op een ander moment van de dag. Belangrijk is dat het een vast moment is.